Kapcsolat


Mobil: +36-70/382-7289

E-mail: fitowavekft@gmail.com

Nyitva tartás

Bejelentkezés alapján!

Hétfő: 8.00 - 18.00
Kedd:  8.00 - 18.00
Szerda: 8.00 - 18.00
Csütörtök: 8.00-13.00
Péntek: 8.00 - 12.00

EGÉSZSÉGKÁRTYA ELFOGADÓHELY!

Hasznos tanácsok

Amit a táplálkozásról és az emésztésről tudni érdemes: a szénhidrátok - 3. rész

2010.04.28. Amit a táplálkozásról és az emésztésről tudni érdemes: a szénhidrátok - 3. rész

A szénhidrátokat a növények fotoszintézis útján építik fel, főleg szén és hidrogén atomokból. Innen ered az elnevezésük is. Az egy cukormolekulából álló egyszerű cukrok (szőlőcukor, gyümölcscukor), valamint a két molekulából álló összetett cukrok (répacukor, tejcukor) édes ízűek.

tovább

Amit a táplálkozásról és az emésztésről tudni érdemes: a zsírok - 2. rész

2010.04.28. Amit a táplálkozásról és az emésztésről tudni érdemes: a zsírok - 2. rész

A táplálékokban zsírok és ehhez bizonyos tulajdonságaikban hasonló lipoidok találhatók. Együtt lipideknek nevezzük őket. Az állati eredetű élelmiszerek lipidjei főleg telített zsírsavakat tartalmaznak. A növényi eredetűekben sokkal több a többszörösen telítetlen zsírsav.

tovább

Amit a táplálkozásról és az emésztésről tudni érdemes - 1. rész

2010.04.28. Amit a táplálkozásról és az emésztésről tudni érdemes - 1. rész

Az elhízás és a túlsúly a jóléti nyugati társadalmak legnagyobb problémái közé tartozik manapság. Kialakulása komplex: érzelmi, gondolati, környezeti, táplálkozási, testmozgási, stb. okok, amelyek tanulmányozására ma már tudományágak specializálódtak.

tovább

Máj és epehólyag tisztító kúra

2010.04.28. Máj és epehólyag tisztító kúra

A gyomorral ellentétben a máj ritkán jelzi közvetlenül, ha nehézségei vannak, vagy a figyelmünket igényli. Közvetetten jelez azonban, ha működése zavarokba ütközik. Bőrirritáció, gyenge látás, emésztési problémák, vastagbél problémák, rendszertelen menstruáció, visszatérő fejfájás, súlygyarapodás, fáradékonyság, légzési nehézségek, memória- és koncentrációs zavarok (stb.) nem fordulnának elő, ha a máj optimálisan működne.

tovább

Kollath reggeli

2010.04.28. Kollath reggeli

A földön élő körülbelül 700.000 élőlény faj közül csak az ember fogyaszt főtt ételt. A természet szerint neki is csak nyers és enzimesen feltárt ételekkel kellene táplálkoznia. A XX. század egyik legjelentősebb táplálkozástudósa Dr. Werner Kollath német orvosprofesszor felfedezte, hogy a gabona főzés nélkül is finom, és erjesztési folyamat után könnyen emészthető.

tovább