Kapcsolat


Mobil: +36-70/382-7289

E-mail: fitowavekft@gmail.com

Nyitva tartás

Bejelentkezés alapján!

Hétfő: 8.00 - 18.00
Kedd:  8.00 - 18.00
Szerda: 8.00 - 18.00
Csütörtök: 8.00-13.00
Péntek: 8.00 - 12.00

EGÉSZSÉGKÁRTYA ELFOGADÓHELY!

Allergia kioltás

2010.04.13.

Allergia kioltás

ALLERGIA...
Ez a szó úgy söpört végig a világon, az elmúlt 30 évben, mint hajdanán a pestis. Kicsik és nagyok egyaránt rettegve figyelik az időjárás jelentést, hogy mikor melyik pollennek érkezett el az ideje. A modern medicina tehetetlenül áll a futótűzként terjedő betegséggel szemben, mivel a megközelítés kizárólag materialista szinten (tüneti kezelés biokémiai esz-közökkel) történik, figyelmen kívül hagyva az analógiás jelentéstartalmat.

Alapvetően a legtöbb allergia táplálkozási eredetű, ezen belül, pedig a módosított (nem természetes) fehérjék túlzott fogyasztásának a következménye. Az allergiás ember szervezete feleslegesen nagy energiát fordít az allergiás reakciók kompenzálására.

Az allergia eredményes komplex kezelése a biorezonancia módszerével lehetséges.
Mint minden betegség esetében az a jó megoldás, hogy egyszerre kell a terhelést csökkenteni és a szervezet adaptációs képességét segíteni. Ezért az allergia kezelése a pontos diagnózis ismeretében a következőképpen hatékony:

  1. karantént kell elrendelni a bázis allergénekre, azaz a beteg min. 3 hétig nem ehet semmi olyat, amiben ezek szerepelnek. Bizonyos esetekben, pl. foglalkozás során nagyon hosszú ideig elszenvedett ártalom esetén a karantén 3-4 hónapot is igénybe vehet,
  2. a szervezetet méregteleníteni kell, gyümölcsnapok, rövid böjtök közbeiktatásával,
  3. külső (exogén) biorezonancia terápia (mágnes ágy) heti egyszeri alkalmazása; méregtelenítés kötőszövetből, az emésztőrendszer szerveinek támogatása (vékony-, vastagbél, lép-, hasnyálmirigy) a kiválasztó szervek regenerálása (máj-, vese-, bőr-, tüdő), a neuro-endokrin rendszer munkájának elősegítése, vese-, hólyag meridián kezelések a Víz elem miatt,
  4. a rossz táplálkozás miatt kialakult hiánypótlás; fitonutriensek (táplálék kiegészítők) és telítetlen zsírsavakat tartalmazó készítmények alkalmazása,
  5. keringésjavítás, főképpen rendszeres testmozgással
  6. pszichoterápia (a háttérben megbújó okok felderítése és feldolgozásának megkezdése)

Mivel a szervezet huzamosabb ideje kompenzációs kényszerben volt, ezért az elsődleges feladat a gyógyuláshoz szükséges energia megszerzése. A karantén ideje alatt a szervezet „lélegzethez” jut, az immunrendszer megerősödik, ezért ha valaki ezalatt az idő alatt mégis fogyaszt a „kedvenc allergénjéből”, akkor könnyen igazi allergiás reakciót tapasztalhat meg, hiszen most nincs elfoglalva a szervezete a kompenzációval, és kellő erővel tud fellépni.
A karantén után következik az allergia engramjának kioltása, ami anyagspecifikus, tehát magával az allergénnel dolgozunk. A lényeg: figyelmeztetjük a szervezetet a feladatára, hogy mi az, amit meg kell oldania. Ezt mindig sajátjel terápiával végezzük!

Egy kezelésen belül, egy anyagra végezzük a kioltást, naponta maximum három különböző anyagra. Ezeket a kezeléseket 2-3 alkalommal ismételjük meg, ha lehet egymást követő napokon, de legfeljebb egy héten belül.
Az engram kioltása után következik az étrend átalakítása a természetes rendnek megfelelően, majd a bélflóra helyreállítása, visszatelepítése táplálék kiegészítők segítségével.

Nem mindegy az allergiakioltás, időpontja sem. A hatékony beavatkozás mindig az allergiaszezonon kívül történik, mert olyankor a szervezet nincs annyira igénybevéve a kompenzációs mechanizmus alkalmazása miatt. A szezonallergia gyógyítása szezonon kívül eredményes, ami nem jelenti azt, hogy a szezonban nem hoz lényeges enyhülést, vagy akár teljes tünetmentességet. A kezelést mindenképpen érdemes a késő őszi – téli - tavaszi időszakban megismételni, hogy maradandó változást lehessen vele elérni.

Varga Sándor

holiszta, természetgyógyász tanár

vissza